woensdag 8 september 2010

Je went aan alles, zelfs aan hangen!

Ik vind het niet altijd makkelijk om mijn ongelijk toe te geven, dat geef ik toe. En ik heb een hekel aan het zinnetje 'Zie je wel?' (behalve dan als het uit mijn eigen mond komt...). Toch ga ik u iets vertellen waarmee ik deze reactie ongetwijfeld uitlok...

Zoals ik al zei, heb ik sinds kort een nieuwe job. Fijne jobinhoud, leuke collega's, goed loon en goede voorwaarden. Toch kreeg ik veel waarschuwingen van mensen rondom me, inclusief mijn nieuwe collega's. 'Waarom dan?' hoor ik u denken. Wel, mijn nieuwe job bevindt zich in Leuven, terwijl mijn eigen, nieuwe stekje in het verre Merksem ligt. 'Wat is nu 45 minuten met de trein?', dacht ik. Aan het centraal station ben ik op allerlei manieren (fiets, tram, bus, zelfs trein) heel erg snel en in Leuven is het gewoon even wandelen. Klopt allemaal, maar plots ben ik wel drie uur van mijn dag kwijt! En ik snapte het niet... tot nu. Tot het moment waarop ik me afvroeg waar de rest van mijn dag gebleven was.

Hoe doen jullie dat? Een uur of langer onderweg zijn naar je werk en nadien ook weer even lang terug? Hoe houden jullie dat vol? En hoe zorgen jullie ervoor dat je sociale leven er niet onder lijdt? Of kan dat niet? Wanneer ga je dan naar de winkel? Dat is plots een uitdaging geworden! Is het iets waar je aan went? Ik hoop het... Volgens de oma van Yvonne wen je aan alles, zelfs aan hangen (een uitspraak die ik nooit vergeten ben uit het boek 'Wij zijn wegwerpkinderen' van Thea Beckman). Dan moet ik hier toch ook aan kunnen wennen?
Een prof van psychologie beweerde ooit dat wij mensen eigenlijk niet zoveel slaap nodig hebben en dat we onszelf hierin kunnen trainen. Hij had slechts drie à vier uur per nacht nodig beweerde hij. Ik geloof hem nu! Ik moet wel, want hoe recupereer ik anders die drie verloren uren?

Maar goed, zeg het dus maar... U had gelijk! Al ben ik vastbesloten me niet te laten kennen!

4 opmerkingen:

 1. ik moet de volle 10 minuten fietsen naar het werk en zelfs ik heb het gevoel dat er te weinig uren zijn in een dag. the bright side: op de duur verlang je naar je nog eens te kunnen vervelen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Had ik ook al toen ik 2 minuten naar 't werk moest wandelen, je kunt je wel voorstellen hoe erg het momenteel met mij gesteld is... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Treinbezigheid zoeken? Ik hou het bij haken op dit moment, maar betwijfel of jij die drie uur eeuwig zinvoller zou vinden door te haken. :-)
  Een vriendin vertelde me ooit dat haar eigen vriend zich had 'getrakteerd' op een laptop én een upgrade naar eerste klas, en sindsdien erg productief is die drie uur. Je begint met een blog, binnenkort met een boek misschien. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja ... het went
  Heb twee jaar naar Groot Bijgaarden getuft met de auto ... En ja ... het went.

  Het grote voordeel is dan natuurlijk, als je na deze nieuwe job een nieuwe nieuwe job krijgt, dat je dan ineens weer een zee van tijd hebt ... En daar immens dankbaar voor bent!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen