Sabbatical-route

Hier vind je waar ik zoal mijn rugzak (die vaak veel te zwaar woog) neer geploft heb het afgelopen jaar: 1. Mijn eerste stop is Botswana en daar rustten mijn rugzak en ik even in  Machaba Camp in de Okavango Delta. Daar paste ik op Nala en Kahn, in 'the middle of the bush' en ook een beetje op olifanten, leeuwen, giraffen, krokodillen, nijlpaarden en nog veel meer. Enfin, daar paste ik vooral voor op...
 2. Na drie maanden vloog ik begin november naar het meest zuidelijke punt van Afrika. In Kaapstad beklom ik de tafelberg, heb ik met haaien gezwommen, ben ik uit een vliegtuig gesprongen en ging ik even naar Bo-kaap (speciaal voor Bo!). Ik werd echter door visumproblemen gedwongen om vroeger te vertrekken.
 3. En dus kwam ik een week later en dus vroeger dan gepland aan in Thailand. Mijn plan was dat dit de eerste van vele stoppen in Azië zou worden, maar dat draaide anders uit...
 4. Na bijna twee maanden Thailand, vloog ik naar de andere kant van de wereld, namelijk naar Mexico, waar ik via New York, de dag voor Nieuwjaar aankwam. Waarom dat lees je hier. Ik vloog er door of vooral over de bergen samen met mijn lief, at er taco's en bewonderde de 'mariposa monarca's'.
 5. Drie weken die veel te snel voorbij gingen later, landde ik eind januari in Panama. Daar heb ik genoten van Caraïbische stranden, snorkelen, duiken, bergen in de wolken met regenbogen na een storm en fijne hostels die als 'thuis' voelden en waar ik dagen beef hangen. Ik heb er ook wel geleerd wat een luxe het is om water, elektriciteit en internet zo goed als altijd ter beschikking te hebben.
 6. Na vijf langere weken (ik keek simpelweg te hard uit naar opnieuw Afrika én mijn lief), kwam ik via Johannesburg in het prachtige  Namibië aan. Een maand vergaapte ik me aan de adembenemende landschappen terwijl ik met mijn lief en zijn auto het land doorkruiste.
 7. De maand erop (we zijn ondertussen april) was ik plots terug in Botswana waar alles 8 maand geleden begonnen is. In Machaba leerde ik ook mijn huidig lief kennen. We brachten dus opnieuw een bezoekje, wat veel meer dan fijne herinneringen bracht. 
 8. Eind april was het tijd om de auto opnieuw in Namibië achter te laten en ik zou die verloren tijd in Kaapstad inhalen en deze keer met compagnie. We zagen Kaap de Goede Hoop, wandelden met pinguïns over het strand, gingen eten bij locals en genoten met volle teugen van de wijngaarden en natuurlijk het wijnproeven. Prachtig is het daar! Na een week vlogen we naar East London (Zuid-Afrika), waar we vrienden van mijn lief gingen bezoeken. Ik zag er mijn eerste neushoorn. Eindelijk!
 9. Bijna tien maanden na mijn vertrek zette ik opnieuw voet op Europese bodem. Via Zwitserland vloog ik naar Nürnberg in Duitsland, hometown van mijn lief. 
 10. Twee dagen later vloog ik echter alweer verder naar Mallorca. Last minute om vrienden die ik onderweg in Thailand heb leren kennen terug te zien. Samen met hen ging ik hiken op Mallorca. Ik had er geen idee van dat het zo'n mooi eiland is!
 11. Na een kleine drie weken ruilde ik de warme zon van Mallorca in voor het bewolkte Nürnberg
 12. Weer wat later trok ik naar Berlijn, waar ik voor het eerst een stukje van mijn thuis weerzag.
 13. En enkele dagen na Berlijn vloog ik samen met mijn lief naar Schotland, waar hij papegaaiduikders wilde gaan fotograferen en ik vooral mijn terugkomst nog heel eventjes wilde uitstellen.2 opmerkingen:

 1. Tips voor Kaapstad en omstreken:
  - De Hoop nature reserve: hier geraak je enkel via een gravel road. De rotsachtige kust wordt plots afgewisseld met witte zandduinen, supermooi! In de baai leren walvissen hun kleintjes ook springen, maar helaas zal je pas arriveren als de walvissen al aan hun zomertrek begonnen zijn...
  - Kalk's Bay: klein stadje (dat vooral bestaat uit 1 hoofdweg) waar je doorrijdt als je naar Cape of Good Hope rijdt. Je vindt er kleine boekenwinkeltjes, bohemian shops, ... Wij waren er aangenaam verrast door een kleine bistro die mijn hart gestoolen heeft '19 on main', meteen ook het adres. Op zondag was er een all you can eat currybuffet voor €6. Probeer zeker ook het 'death by chocolat' dessert. Vriendelijke, charmante uitbaters en personeel!
  - Milk: klein winkeltje in Long Street, met leuke en originele handtassen, kleren ...
  (WARNING: deze tips zijn gebaseerd op mijn ervaringen toen ik er 6 jaar geleden even gewoond heb (stage))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tip voor Thailand: CHIANG MAI in het noorden!
  Walhalla voor vegetariërs, yogaliefhebbers en zoveel meer.

  BeantwoordenVerwijderen