dinsdag 28 september 2010

Balletjes en een plastieken piemel...

Een complimentje of bevestiging krijgen af en toe is leuk en volgens mij zelfs broodnodig. Het kan namelijk een immens verschil maken tussen een goeie of een slechte dag. Door mijn tegenslag gisteren met de verwarming, was ik vanmorgen nogal in een slechte bui en ging het me dus niet zo goed af vandaag.
Ik had een vergadering op de VAD en ik was er een beetje te vroeg. Er zat al een onbekende collega te wachten en we raakten aan de praat. Toen mijn vorige job ter sprake kwam, klonk plots: 'Ben jij de nieuwe die van Zin-d'erin(g) komt?!?!'. Ik stamelde verbaasd dat ik dat inderdaad was, waarop zij verder ging: 'Amaai, er wordt nogal gestoeft over jou!'.
Wauw! Wat een leuke boodschap om te krijgen en zeker op een dag als vandaag...

Het deed me ook aan Zin-d'erin(g) terugdenken en aan wat daar steeds het motto was: "Alles komt altijd goed!". Als er weer eens iemand last minute vervangen moest worden door ziekte of doordat iemand plots besloot ermee te kappen bv. Ik mis het ook wel, mijn oude job: de collega's, de sfeer, de afstand... Even een balletje gooien als pauze of gewoon om iemands aandacht te trekken, de plastieken piemels die te pas en te onpas als mopje werden gebruikt, het netwerk dat weer eens niet mee wilde of gewoon de slappe lach krijgen wanneer je met een leerkracht aan telefoon hing, omdat een andere collega deed alsof hij op de grond viel en een stapel papieren alle kanten op vloog... Nostalgie!

Af en toe moet je dus gewoon 'alles komt altijd goed' tegen jezelf zeggen. Want dat klopt ook echt. Alles komt altijd goed... Ook al is het ijskoud in huis en kan je zwemmen in je kelder of champignons kweken op je muren... Alles komt altijd goed!

1 opmerking: