maandag 27 december 2010

Fikfakken en gehaktballetjes in stoofvlees...

Familiefeesten zijn inherent aan de kerstperiode. Ik ben niet zo'n fan van de kerstperiode... Maar dat neemt niet weg dat het soms best leuk kan zijn die familiefeesten. Zaterdag was het kerstfeest bij mijn moeder. Dat begon met het spelletje 'Time's up'.
Voor zij die dit spelletje niet kennen, een korte samenvatting: De bedoeling is dat je in een minuut tijd telkens zoveel mogelijk namen van bekende mensen raadt. Eerst mag je vertellen wat je wil, de volgende ronde slechts één woord gebruiken en de laatste ronde moet je diezelfde namen uitbeelden. Het aantal kaartjes dat je met jouw ploeg geraden hebt, moet je optellen en de ploeg die het meeste kaartjes heeft in een volledige ronde is die ronde gewonnen.

Zo'n spel is bij ons garantie lachen geblazen! Voornamelijk door de geweldige inzet van de vrouw des huizes. Die wil er zo voor gaan dat ze letterlijk het eerste wat er in haar hoofd opkomt eruit smijt. Dat resulteert al eens in onbestaande combinaties zoals ' Jacques Van het Groeneveld' (combinatie van Raymond Van het Groenewoud en Jacques Vermeire en Veldhuis & Kemper ofzo?) en bij gevolg in geschater van onze kant. Bij de laatste ronde heb je alle namen (een 30-tal in ons geval) al twee keer de revue zien passeren en dus heb je min of meer een houvast bij de namen die uitgebeeld worden. En toch slaagt mama erin om in haar enthousiasme namen te roepen die nog nooit aan bod gekomen zijn. Ook dat zorgt dus voor hilariteit alom en af en toe stiekem voor een beetje spanning vermits je maar één keer mag gokken in ronde twee en drie... En winnen doen we nog steeds allemaal graag (de één al liever dan de ander...).

Ach, eigenlijk verandert er soms weinig...  Ik 'fikfak' nog steeds met mijn broer en nog steeds eindigt dat met blauwe plekken en net geen tranen. We proberen nog steeds uit te vissen wie wie getrokken heeft en sommigen onder ons verklappen het nog steeds (al dan niet per ongeluk). We vinden nog steeds gehaktballetjes in het stoofvlees eigenlijk lekkerder dan het stoofvlees zelf. En we lachen nog steeds met mama's geweldige stoten. Op sommige vlakken hoeft er simpelweg weinig te veranderen...

2 opmerkingen: