woensdag 13 oktober 2010

Vandaag is roooood...

Tijdens de pauze op het werk vandaag ging het over kleuranalyse en de verschillende types. Twee collega's volgen zo'n cursus en waren bijgevolg ervaringen aan het uitwisselen. Toevallig ga ik nu vrijdag met enkele vriendinnen naar zo'n avond waarop je dan te weten komt welk type je zelf bent. En om je meteen verder te helpen, kan je dan kleren passen én kopen zodat je kleerkast helemaal bij je type past. Goed gezien natuurlijk...
Ik bedacht me meteen dat ik een probleem ga hebben na vrijdag. Niet in de eerste plaats financieel (want ik mag van mezelf geen kleren meer kopen) maar eerder op een ander vlak... Ik heb namelijk een kleerkast met alle mogelijke kleuren en dat gaat nooit in één type passen! En wat dan?
Na even polsen bij de collega's leerde ik alvast dat grijs een moeilijke kleur is, waar weinig mensen mee staan. Ik keek een beetje beteuterd naar mijn grijze trui én sjaal met grijze tinten in... Ja lap! Felle kleuren zijn eerder voor een wintertype en pastels voor een zomertype. Please, laat me geen zomertype zijn!!!!

Voor mij zijn sommige dagen uitgesproken 'kleurdagen' en dan draag ik dus graag felle kleuren zoals knalrood, fel blauw of groen en allerlei combinaties. Andere dagen zijn dan weer eerder 'speciale accentdagen' en dan kies ik dus ook speciale jurkjes en opvallende accesoires. En er zijn ook dagen waarop ik liever niet al te veel op val en dan hou ik het op grijs of zwart of redelijk neutrale kleuren. Zoals vandaag dus... Niet dat ik er altijd zo lang over nadenk, dat gaat ook niet als je 's morgens maar vijf minuten hebt. 't Is eerder een onbewust proces... Mijn eigen kleurentheorie redt het waarschijnlijk niet binnen de kleuranalyse. Hoewel, mijn eigen psychologie heeft het tot hiertoe ook altijd gehaald, dus waarom zou die van mijn kleerkast dat dan niet doen?

5 opmerkingen:

 1. Jurgen Sprangers13 oktober 2010 om 13:25

  Heb zo eens een sessie gevolgd op één van de verkoopstersdagen van De Banier. Gieren! Ik weet niet meer welk type ik was, maar 'k zat er helemaal naast met mijn stijl (er al vanuit gaande dat dat laatste woord hoegenaamd van toepassing zou zijn)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gij er helemaal naast met uw stijl? Waar halen ze't?! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We hebben het op een voyage ook es aangeboden (die in 2004, geloof ik), gelukkig heb ik dat toen niet gevolgd en wel 'etiquette' toen ... ook gieren!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jurgen: Ge had beter wat opgelet in plaats van te gieren. Het heeft weer geen lap geholpen.
  @Sofie: Voor mij ziede gij der altijd fantastich uit. Volgens mij staat zelfs nen restafvalzak van ErpsKwerps u geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankuwel Jo! Ik hoop dat die van ErpsKwerps dan wel de goeie kleur hebben... Die van Antwerpen zijn wit en die staan me niet! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen