dinsdag 5 oktober 2010

De wereld van de creatieve logica...

Kinderen hebben toch geweldige, creatieve logica? Vandaag was ik op bezoek bij een vriendin. Eén van de kinderen had net een tand verloren en, zoals dat hoort, had ze haar tand onder haar kussen gelegd. De tandenfee had 's nachts de tand verruild voor een stuk van 2€. Maar het gekke is dat je normaal slechts 1€ krijgt voor een tand (dat is blijkbaar het huidige tarief). Hoe het dan kwam dat ze 2€ gekregen had? Wel, aan de overkant van de straat is er een kerkje en aan de andere kant is er de Sint-Romboutstoren. Dus daarom is het 2€ hé. Logisch toch?
En als je iets wilde zeggen tegen de kat of als die iets deed dat niet mocht, dan moest je wel de taal van de kat spreken hé. 'Miauw' zeggen dus... Hoe kan die je nu anders verstaan? Waar zijn wij die heerlijke logica toch kwijt geraakt?

Hoewel, er zijn nog steeds volwassenen die er ook geweldige logica op nahouden. Aan het station stonden twee mannen te discussiëren over wie de rechtmatige eigenaar was van een fiets die één van de twee vast had. De derde probeerde iets of wat te bemiddelen. Het argument van de ene ging als volgt: "Ik heb die fiets dit weekend 'geschoept', vraag maar aan hem!" Lijkt me logisch van wie de fiets dan is, niet?
Zolang logica en creativiteit hand in hand gaan, ben ik fan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten