maandag 30 mei 2011

Volksraadpleging...

We zijn ondertussen 143 dagen ver en ik heb officieel 11 opdrachten volledig uitgevoerd. Met enkele ben ik bezig of heb ik al stukjes (tot grote stukken) gedaan. Statistisch gezien loop ik iets achter op schema, want ik had al 14 opdrachten gedaan moeten hebben (1 per 10 dagen), maar gelukkig heb ik nog tijd zat om dat in te halen.
Ik zit wel met enkele vragen en ik zou graag advies van jullie krijgen. En op één vraag nog sterker, daar laat ik jullie jury spelen...
 • Advies of tips krijg ik graag ivm volgend 'item': "60. Eet een week vegetarisch."
Ik ben geen goede kok. Wie mij een beetje kent, hoef ik dat niet meer te vertellen. En ik wil eigenlijk wel een week vegetarisch eten, maar ik heb geen idee wat ik dan een week lang moet eten buiten groentenburgers... En kookboeken dat heb ik niet. Natuurlijk wel internet, maar ik vraag het liever eens aan jullie. Hebben jullie een makkelijk en lekker vegetarisch recept? Dan zouden jullie me heel blij maken met dat door te geven!
 • Mijn tweede vraag heeft te maken met dit: "62. Eet een maand lang geen fast food."
Want wat is fast food en wat is dat niet? Is een pizza fast food? En wat als je'm zelf maakt? Is er een verschil tussen een pizza die aan huis geleverd wordt en ééntje die je in de koelcel van de Colruyt vindt? En als er geen verschil is, is een lasagne uit diezelfde koeltoog dan ook fast food?
 • Een laatste vraag gaat over "12. Bezoek 10 musea." en "68. Ga eens naar de mis op een gewone dag."
Wat 12 betreft wil ik weten of jullie vinden dat ik het woord 'musea' mag veranderen in 'bezienswaardigheden', waar een museum dan een voorbeeld van kan zijn. Ik heb namelijk ontdekt dat ik eigenlijk niet zo van musea hou... Of kent iemand musea die ik wel leuk zou vinden?
Nog belangrijker is 68. Ik zou 68 graag 'deleten' en een nieuw doel in de plaats zetten. Ik beargumenteer mijn vraag! De lijst moest een lijst zijn met allemaal dingen die ik echt graag eens wilde doen (kijk hier). Bij nader inzien wil ik eigenlijk helemaal niet zo graag naar de mis. Ik was destijds nog onder de indruk van een reportage over verschillende godsdiensten, maar het ging eigenlijk voornamelijk over andere godsdiensten en dus was deze opdracht niet eens zo geslaagd... Als ik mag van jullie wil ik deze dus heel graag aanpassen en jullie mogen zelfs voorstellen voor een nieuwe opdracht bedenken. Voorstellen hé, ik kies! ;-) Ik ben benieuwd...

Aan jullie!

13 opmerkingen:

 1. Wat is er plezanter dan zomaar onegeneerd iemand advies te geven :Voor een ' goed werk'kunt ge een of meer van de oude knollen in uw familie een bezoek te brengen.Misschien is dat inpassant een museumbezoek ?
  Ga naar een mis met schone muziek en bloemen,misschien krijgt ge wel de smaak te pakken ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Dus een bezoek aan oude knollen telt ook voor een museumbezoek? Dat vind ik een geweldig idee! Let wel op, ik heb u geen oude knol genoemd hé! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hei,
  pasta met veel groenten is heel lekker en vegetarisch!

  En bij deze is dit nu mijn eerste reactie !
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hei,

  ikke weer, heb nu alles gelezen :
  12. in tongeren staat en leuk museum, echt waar
  en in hasselt het modemuseum. om te zien welke creaties je zelf kan maken!!!

  68. een trouwmis is meestal wel leuk en door de week?

  groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onlangs ben ik op weg naar het werk langs 'the church of Jesus Christ of the latter-day saints' gefietst. Die vind je op de Tiensesteenweg ongeveer ter hoogte van de Bioplanet. Dan zit je nog binnen het Christendom te ploeteren, maar is het alvast een tikje 'exotischer' dan de doorsnee katholieke mis ;)

  Blijkbaar is er ook een datingstuk aan hun website gelinkt, dus misschien scharrel je er wel meer op dan inzicht in een andere godsdienst :p

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een gerecht waar ik spontaan aan moest denken toen ik je blog lag is 'bibimbap'. Naast de zeer koddige naam is het erg gemakkelijk om klaar te maken. Alle ingrediënten maak je apart klaar, leg je vervolgens mooi geordend in een grote eetkom met als afsluiter een spiegelei bovenop.

  Dan is het de bedoeling om als een kip zonder kop alles onder elkaar te mengen, te snijden en te overgieten met een royale portie pikante saus.

  Vond het zelf een erg leuk en lekker gerechtje :)

  Twee veggie versies:
  http://vegetokyo.com/?p=1057
  http://www.thesaladgirl.com/2010/07/05/recipe-organic-roasted-veggie-bi-bim-bap/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fast food is voor mij elke maaltijd die al klaargemaakt is, maar hooguit nog opgewarmd moet worden.

  Pizza of lasagne die je zelf van scratch klaarmaakt is geen fast food.

  Ivm musea: misschien kan je ook informale musea bezoeken, misschien zijn er wel kennissen van je met een bijzondere verzameling die je kan gaan bekijken. Lijkt me wel wat.


  Ivm de mis: doe wat je eigenlijke bedoeling was, ga eens naar een eredienst (of hoe die bijeenkomst ook noemt) van een ander geloof. Zo blijf je trouw aan je eigenlijke doel.
  En anders wil ik wel eens creatief zijn en een maffe opdracht verzinnen hoor.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dat je 68 mag veranderen op voorwaarde dat je een goeie nieuwe opdracht bedenkt zoals bij voorbeeld "Organiseer een gardenwarming mét BBQ voor minstens 10 vrienden". ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik ben mee met Joeri: fast food is inderdaad voorgepakt kant en klaar eten dat je niet meer zelf moet bereiden en enkel moet opwarmen. Je kan altijd een lekkere pizza maken en lasagne is eigenlijk ook niet moeilijk. frietjes kan ook maar dan zal je ze zelf moeten snijden ;-)
  Ik vermoed dat een trouwmis of begrafenis niet telt aangezien er staat "ga eens naar een gewone mis". Je hebt ook evangelische missen of eentje van de zwarte gemeenschap? Is altijd sjiek om te zien...

  vanuit de Van dale:
   mu·se·um het; o -s, -sea; -pje gebouw waarin voorwerpen van kunst of wetenschap worden tentoongesteld. Levende wezens vallen hier jammer genoeg niet onder. Andere opties:
  Gallo-Romeins museum in Tongeren is inderdaad sjiek, jenevermuseum Hasselt, Modemuseum Hasselt, Guislain museum Gent (ook altijd heel interessante tijdleijke tentoonstellingen),Suikermuseum Tienen, Het Steen in A'pen (gaan ze één van dees een muziekroute plaatsen, eigenlijk voor kinderen maar soit...), Hidrodoe in Herentals (spelen met water!), Fotomuseum A'pen (ook heel sjieke tijdelijke tentoonstellingen), Stripmuseum Brussel, museum voor natuurwetenschappen in Brussel, gevangenismuseum Merksplas, Speelgoedmuseum Mechelen, Tour & Taxis brussel (momenteel over Toetanchamon)
  En nu haal ik even adem ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik vind dat alles van frituur en quick enz onder fast food valt maar om nu te zeggen alle kant en klaarmaaltijden????
  Vegetarisch zijn voornamelijk heel veel slaatjes
  (konijnevoer zoals jij dat noemt)maar valt wel mee,(geite)kaas en appeltjes en een eitje mag toch wel?
  En museums ;ga eens eerst nr fotomuseum en enkele andere leuke naast je deur...
  Dat van die oude knollen vind ik ook een goei....haha t moet plezant blijven hé

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Drie vliegen in een slag ?
  Ga met een hulporganisatie naar een arm land(reis) om een handje toe te steken (goed werk).'Als er eten is, zal 't wel vegetarisch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Altijd welkom voor een paar lekkere veggie recepten hé Fie! Dat is voor mij geen probleem, ik kook bijna dagelijks vegetarisch, dus...en dat zonder die vieze groentenburgers :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind jullie overwegend een betrekkelijk strenge jury... :-) Ik onthoud dat oude knollen tot de categorie 'musea' horen en dus beslist een bezoek waard zijn, dat er kenners tussen zitten wat betreft musea én vegetarische maaltijden en dat ik jullie voor beide opties zal weten te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen