maandag 16 mei 2011

Brood en spelen of ijs en kleren?

Ik moet weer eens dagelijks proberen schrijven, want er zijn altijd dingen die vechten om een plekje te krijgen en ik wil geen opsomming van de afgelopen dagen maken... Misschien kan ik het weer eens met enkele beelden doen. Ik heb namelijk afscheid moeten nemen van mijn fototoestel in bruikleen. Ik was er al een beetje aan gehecht geraakt, maar het moest terug naar de rechtmatige eigenaar en dus is het mogelijk dat ik even geen foto's meer zal kunnen maken. Snif, snif... Daarom trakteer ik jullie alvast op enkele mooie beelden!

Toen ik zaterdag uit het raam richting tuin keek, zag ik bv. dit:


Ik weet niet of u het goed kan zien, dus voor de zekerheid nog enige ondertiteling... Mijn buren hadden een feestje met als special guest... een varken! Aan het spit zelfs! Zelfgefabriceerd, met als brandhout ongetwijfeld weer een stuk van mijn schutting en een mega paal door zijn gat geduwd... Ik wil niet weten waar die paal van kwam en nog minder waar ze die nadien voor gebruikt hebben...
Tja, wat doe je anders op een doordeweekse zaterdag? Ik heb me de rest van de dag koest gehouden omdat ik vreesde dat ik anders een stuk varken aangeboden zou krijgen...

Ik moest wel nog de tuin in, want het werd weer eens tijd om het water uit de kelder te pompen. Op de toppen van mijn tenen dus! Straf toch eigenlijk? Overal grote droogte en mijn kelder staat onder water! Ik besloot om het water voor de verandering eens nuttig te gebruiken en ik heb vervolgens een irrigatiesysteem voor de tuin bedacht... En papa stond erbij en keek ernaar.


Creatief zijn kan overal, ni waar? Alle buizen die ik kon vinden werden aan het werk gezet en er kwam zelfs een echt afwateringssysteem aan te pas:


Ik mag ook weer iets van mijn lijst schrappen! Ik heb afgelopen weekend een kledingruilbeurs georganiseerd en die zag er zo uit:


De helft van het aantal deelnemers ziet u op de foto! Maar ondanks de magere opkomst én ondanks de andere maten zijn we wel allemaal met 'nieuwe' kleren naar huis gegaan en hebben we ons prima geamuseerd. Na het passen (een helse opdracht, dus misschien maar goed dat we niet met al te veel waren...) hebben we onszelf dan ook getrakteerd op een lekkere Dame Blanche! Het leven kan soms toch schoon zijn... Ijs en kleren, wat wil ne mens nu nog meer?

2 opmerkingen:

  1. Ik had mijn 'nieuwe' kleedje aan vandaag! en btw, evi staat zo goed met dat t-shirt seg!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ik heb vandaag mijn 'nieuwe' trui aangehad! :-) En die T-shirt is idd helemaal haar kleur hé? Hihi...

    BeantwoordenVerwijderen