zondag 21 augustus 2011

Zondag geJOStdag...

Geduld is een mooie deugd, die ik jammer genoeg niet altijd onder de knie heb. En ik doe de dingen bijgevolg niet altijd zoals het zou moeten. Want de 'zou-moeten-manier' gaat vaak zo traag...
Een voorbeeld hiervan is het ontdooien van de ijskast. Dat moest ik al maanden doen, maar er zat telkens nog eten in... Redelijk logisch en waarschijnlijk zou dat nog wel even zo blijven. En dus besloot ik er vandaag maar meteen voor te gaan. Ontdooien die handel! Ik laadde de hele ijskast uit, legde een dweil voor de deur en ging verder opruimen. Mijn bureau was namelijk nog steeds een slagveld.

Toen ik een uur later beneden kwam, was er al wel wat water in het bakje, maar het ging me te traag. Ik had op kot ooit al verschillende manier bedacht en uitgeprobeerd om het proces wat te versnellen. Met succes. En dus besloot ik de natuur wat te helpen met een schroevendraaier en een hamertje. En dat werkte prima. Ik deed het ook echt niet te hard en het bewijs daarvan zijn de talloze flessen die bovenop de ijskast staan. Wanneer je er teveel kracht op zou zetten, was de kans niet gering dat één van die flessen de grond op zou gaan. En dat gebeurde niet, dus ik deed het met aangepaste kracht. Ik vrees echter dat ik plots wat enthousiast werd omdat er bijna een heel groot stuk afkwam dat ik iets meer kracht zette. Het gevolg was het geluid van een ballon die afgaat... En dan weet je dat dat geen goed teken is. Ik zag echter niets en er was geen kabel of draad ofzo, dus toen het geluid na een tijdje stopte dacht ik dat ik misschien geluk had. Niets was echter minder waar... Want met de stekker opnieuw in het stopcontact hoorde ik opnieuw dat ellendige geluid. En ondertussen had ik de volledige ijskast afgewassen en weer ingeladen. Zucht!

Zo mooi afgewassen én ingeladen...
Als je goed kijkt, zie je 'de fit'...
 Wie iets kent van ijskasten repareren... of tips heeft voor een nieuwe...

Zou het daarom zijn dat je niet verondersteld wordt om op een zondag te werken? Ik had het alvast beter niet gedaan. Het had me een ijskast bespaard! Vanaf nu: zondag = rustdag!

2 opmerkingen:

  1. inpulsief en ongeduldig ....het klinkt vertrouwd:) maar een hamer en schroevedraaier ??
    is dat niet een beetje te veel van t goei?
    Wat dacht je van een teiltje heet water?of een haardroger? t is in ieder geval een weetje voor de rest van je leven!succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. zo'n verhaal past goed bij jouw afbeelding, links-boven ;-)

    BeantwoordenVerwijderen