dinsdag 14 juni 2011

Welcome to the world!

Gisteren heb ik aan den lijve ondervonden dat ik niet meer kan wat ik vroeger wel kon. Wil dat zeggen dat de aftakeling onherroepelijk gestart is?
Zaterdag en zondag ben ik twee avonden op rij zwaar op de lappen geweest. Ik lag respectievelijk om 4 en om 5 uur in mijn bed... Vroeger had zoiets me hooguit een halve dag 'verlies' opgeleverd vermits ik dan waarschijnlijk tot 's middags in m'n bed bleef liggen. Maar nu zitten er allerlei 'moeten-dingen' in mijn hoofd en heb ik mezelf en anderen vanalles beloofd en dus was ik veel te vroeg wakker. Op zich had ik nog vijf à zes uur geslapen, dus het kon erger hield ik mezelf voor. Tenslotte slaap ik tijdens de week ook maar gemiddeld zes à zeven uur. Ik ben dus 'getraind'!

Mijn lichaam dacht daar echter anders over. In het begin vond ik van mezelf nochtans dat ik het prima deed. Zondag ben ik nog op vriendenbezoek gegaan, heb ik de rommelmarkt bezocht, wat klusjes gedaan en mezelf helemaal gegeven op het volgende feestje dat op het programma stond. De dag nadien was ik dus eveneens betrekkelijk vroeg op en heb ik de hele dag allerlei klusjes gedaan: een kapstok, een lamp en een spiegel opgehangen, gekuist, de was gedaan, het gras afgereden, een lavendelplant gepot (of hoe zeg je dat?), eten gemaakt, enz. Wonder boven wonder ging dat allemaal betrekkelijk vlot (als je er niet bij telt dat ik de boormachine op m'n teen heb laten vallen en de was buiten gehangen heb in de regen) en bijgevolg dacht ik dus dat ik eigenlijk nog steeds redelijk goed tegen weinig slaap kon.

Toen ik echter om tien uur 's avonds wakker werd gebeld en besefte dat ik in de zetel lag sinds zes uur en dat de tv gewoon nog opstond, werd snel duidelijk dat de aftakeling inderdaad werd ingezet. Ik had niet gegeten, de film die ik aan het kijken was heb ik zelf, bewust of onbewust, op pauze gezet en toch ben ik niet boven geraakt. En toen ik dan eindelijk boven in mijn bed lag... was ik klaarwakker!
Jaja, je wordt wijzer, je relaties worden sterker, je kan meer genieten en je doet meer en meer levenservaring op en weet ik wat nog allemaal, maar eigenlijk verzwijgen ze gewoon het simpele feit dat vanaf je 30ste de aftakeling van start is gegaan! Welcome to the world! En trouwens wat dat wijzer worden betreft, zelfs daar kan over gediscussieerd worden... Kunnen we de tijd niet gewoon even stilzetten?

2 opmerkingen:

  1. en dan zijt ge de 40 nog niet voorbij ! zijt gerust, het wordt er echt niet beter op !
    Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Welkom bij de oudjes ! ! !

    BeantwoordenVerwijderen