woensdag 8 juni 2011

Verkleed is altijd beter!

Gisteren had ik een dagje verlof. En normaal slaap je dan uit en geniet je van een rustige dag zodat je de dag nadien weer fris en monter aan het werk kan... Ik was vandaag alvast iets minder fris en monter dan gisteren...

Mijn wekker liep ongeveer even vroeg af als normaal en een uur later stond ik verkleed als piraat tips uit te delen om een schat op het spoor te komen.
(de 'rotte' tand was niet vrijwillig...)
Nog wat later liep ik de benen onder mijn lijf vandaan met een horde op hol geslagen piraten achter mij die ontdekt hadden dat ik de sleutel van de schatkist in mijn zak had steken. Het heeft niet mogen baten, want enkele meters verder werd ik onderschept met alle gevolgen vandien: mijn laarzen werden uit getrokken en achteloos weggesmeten, mijn ceintuur mét sleutel werd van mijn lijf gerukt en ik ben nu ongetwijfeld een cm langer...

Het kan altijd nog gekker want 's middags was ik samen met vriend en mede-ex-collega N.V.M. verantwoordelijk voor de strandbar.
Tja...
Inclusief stooien rokje en bloemenkrans maakten we zelfverzonnen cocktails die ongetwijfeld voor een enorme 'plakbek' zorgden, maar er wel geweldig uitzagen.We hadden dan ook heel wat frisdrank en fruit ter onzer beschikking en zelfs rietjes en parasolletjes ontbraken niet. Alles werd bij elkaar gekapt met de nodige ondertiteling. Mijn collega bereidde bv. vegetarische cocktails... 


We maakten het geheel nog aantrekkelijker door af en toe een dansje te placeren. Hoewel, dat aantrekkelijker laat ik aan u over om te beoordelen... We hebben ons alleszins kostelijk vermaakt en ik hoop dat dat voor mijn ex-collega's niet anders was!

Na de strandbar trok het voltallige bonte gezelschap richting "Kleppende Klipper", waar een uitgebreid buffet mét DJ Van Sprang & Aldeviège op het menu stond. De muziek werd, wat mij betreft, beter gesmaakt dan de appel- of perenparfait en dus wilde ik wel een 'danske placeren'.
Ik heb echter een vreemd iets bij mezelf ontdekt... Ik had me omgekleed na de strandbar wegens 'nogal plakkerige kleren' en tijdens het eten liep ik bijgevolg niet meer verkleed rond. Meteen sloeg de vermoeidheid toe en wilde het niet lukken om 'in de juiste (dans)sfeer' te komen. Ik ben me vervolgens stiekem terug gaan omkleden en eens terug in mijn plakkerige piratenoutfit was alle vermoeidheid verdwenen en ben ik er helemaal voor gegaan! Geen idee of het iemand is opgevallen. Wel gek als je erbij nadenkt, dat kleren je gevoel kunnen bepalen... Ik was vandaag misschien beter in piratentenue gaan werken!

3 opmerkingen:

  1. het was een héérlijke dag x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan me heel goed voorstellen dat je je in je strooien rokje anders voelt...je zag er stralend uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan me heel goed voorstellen dat je je in je strooien rokske beter voelt...je zag er stralend uit!

    BeantwoordenVerwijderen