zondag 3 juli 2011

Wat zit er onder een schotse rok?

Ik heb een 'stoer' weekend achter de rug. Niet alleen omdat ik in een kasteel geslapen heb, maar meer nog omdat ik met boomstammen en gewichten gesmeten heb in een schotse rok tussen mannen die minstens twee keer zo groot én zo breed als mij waren... Speciaal!

Om u alvast te laten watertanden een eerste indruk van onze verblijfplaats... Zo kan u met eigen ogen zien dat ik niet overdrijf als ik spreek over 'een kasteel'.


Dit is het nederige buitenverblijf van één van mijn vrienden die ik in Finland leerde kennen. Ik heb nooit al te veel met Duitsland opgehad, maar hij heeft me alvast mooie Duitse muziek leren kennen. Dat klonk voor mij als een contradictio in terminis, maar ik luister er nog steeds af en toe naar. En samen met een andere (Nederlandse) vriendin uit Finland (zie foto hierboven) leerde ik dat ook Duitse steden er mogen zijn in de hoedanigheid van Berlijn, een geweldige stad. En tot slot bevestigde dit weekend nog maar eens dat Duitsers (en Nederlanders natuurlijk!) echt fijne mensen kunnen zijn...

Het weekend had als thema 'Highland games', wat erop neer komt dat iedereen verwacht wordt in Schotse rok (met er al dan niet iets onder) en liefst ook met stevige armspieren. We werden namelijk in teams opgedeeld en die teams moesten tegen elkaar strijden in verschillende disciplines, zoals daar zijn: 'boomstam-smijten', 'eieren gooien én vangen', 'gewichten-slingeren', estafette en touwtrekken.Hier ziet u het 'boomstammen-werpen' en ik geef toe dat de mannen-versie er iets stoerder uitziet dan die van de vrouwen. Ik had stiekem ook wel eens met die 'mannen-boomstam' willen proberen, maar vreesde dat ik dan mijn imago meteen kon inpakken...

Het 'gewichten-slingeren' bezorgde ons alvast de meeste stress en kopzorgen op voorhand, want geef toe het is nu niet bepaald iets dat je vaker doet. Er hoort ook een hele techniek bij en als je het, zoals ik, nog nooit gedaan had, was wat uitleg meer dan welkom. Die nood aan techniek geldt eigenlijk ook bij de andere disciplines, maar je gaat net iets minder af met een slechte techniek tijdens het ei gooien en vangen of het touwtrekken...  Voornamelijk omdat je daar ook als team opereert in tegenstelling tot bij het smijten met gewichten.


Het ziet er alvast 'echt' uit, niet? Je kreeg een gewicht en de bedoeling was om dat zo hoog mogelijk boven je hoofd te gooien, over een houten staaf. Je moest dus dat gewicht enkele keren door je benen zwieren en dan over je hoofd naar achter slingeren. Ik denk niet dat mijn kinesiste hiermee akkoord geweest zou zijn, maar ach... Het is me wel gelukt trouwens!

Highland Games 2011
En hoewel het geen officiële discipline was, werd er plots ook een Kubb-spel bovengehaald. Zelfgemaakt zoals dat hoort bij stoere mannen. Al hebben ze daar nog wel wat oefening nodig, voornamelijk dan wat de spelregels betreft, want die hadden ze nog niet helemaal door... Toen duidelijk werd dat hun spelregels geen hout sneden, heb ik ze dan maar de juiste aangeleerd.


En 's avonds mochten we aanschuiven voor een stevige hap. Ondanks mijn afkeer van voedsel dat er zeer 'levend' uitziet, moet ik toegeven dat het best smaakte! En in tegenstelling tot bij mijn buren gebeurde het allemaal heel precies en professioneel...


En nu ben ik een beetje 'gaar' (om het in de taal van onze noorderburen te zeggen), maar meer dan tevreden. Het was een geweldig weekend met fijne mensen, lekker eten en drinken (afgezien van de half verplichte shotjes zo nu en dan), sportieve en grappige uitdagingen en af en toe iets te veel inkijk (de meesten dragen effectief niets onder hun kilt)...

6 opmerkingen:

 1. wauw zag er wel tof uit!
  Hopelijk heb je er van genoten... x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey Sofie,
  Leuk jouw reaktie te lezen over ons highland feest!!! Leuke foto's trouwens. Ik moet toegeven dat ik aan het einde toch zeker ook wel een beetje grogy was. Ik voelde me zeer vereerd dat ik les heb gekregen van een kampioene in Kubb spelen!! (oh nee Tweede was het he)
  Met stoere grote mannen groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een levendig en leuk verslag met al die foto's!Lijkt me heel gezellig geweest...Behalve dan dat varken aan t spit,....maar hoort erbij zeker :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig stoere bink daar naast je tijdens het kubb spel! Mmmmm ;) Karen x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Karen, die geweldig stoere bink is niemand minder dan Bas en Bas, Karen is... tja... een beetje jaloers en euh... gelukkig getrouwd? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen