zaterdag 9 juli 2011

Go with the flow (and the jeans)...

Toen ik gisteren met een zeurende koppijn (dank u meneer de optieker) thuis kwam, stond het eten klaar op tafel. Mijn moeder is sinds kort officieel met pensioen en heeft dus plots zeeën van tijd. En daar profiteerde ik gisteren van. Ik moet er dan wel het één en ander bijnemen. Zoals de tafel (waar het eten op stond) die plots ergens anders stond... Mijn moeder is het niet altijd eens met mijn smaak, de inrichting van mijn huis, noch met mijn levenswijze. 'Dat snap ik nu niet sé, dat jij kan vertrekken met zo'n berg afwas!' Ik zei haar maar niet dat ik daar ten eerste doorgaans weinig problemen mee heb en ten tweede dat ik natuurlijk ook wist dat zij zou komen en de afwas waarschijnlijk zou doen... In de plaats daarvan stak ik het op mijn gebrek aan tijd. Wat natuurlijk ook niet gelogen is.

En wat dat gebrek aan tijd betreft zit het vandaag wel goed. Een dagje verlof waardoor ik gewoon deed waar ik zin in had. Helemaal zoals het hoort. Heel vroeg 's morgens wakker worden omdat je dringend naar het toilet moet en dus met je ogen zo dicht mogelijk naar beneden, half wakker, half slapen en vervolgens zo snel mogelijk terug je bed in. Heerlijk. Geen wekker, niks... Nog even lezen en dan, bijna tegen de middag, m'n bed uit, lunch met m'n meter, vervolgens de stad in en shoppen! Solden, dus het mocht (oftewel alle redenen zijn goed en deze nog beter!). Winkel één: schoenen. Winkel twee: kleedje en twee bloesjes. Winkel drie: de jeansbroek waar ik eigenlijk naar op zoek was. Shopping doel: geslaagd! Vervolgens richting kinesist en vermits het deze week een pak beter ging met m'n schouder werd ik getrakteerd op een zalige massage én een leuke babbel. En tot slot heb ik de dag afgesloten met een circus van de zomer van Antwerpen samen met enkele vriendinnen en een fles wijn... Kon niet beter! En nu, met een iets minder heldere blik dan anders, kruip ik moe maar helemaal voldaan m'n bed in. Slaapwel!

3 opmerkingen:

  1. is het niet frustrerend maar één paar schoenen tegelijk kunnen aandoen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Absoluut! :-) Nog frusterender is het als het dan plots helemaal geen weer is om je nieuwe schoenen aan te doen... Dan loop ik er thuis maar op rond. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hela ...den afwas laten staan met voorbedachte rade voor als je moeder komt!! tzal rap gedaan zijn sé!

    BeantwoordenVerwijderen