zaterdag 11 mei 2013

Inboedel in huis voor inboedel in hoofd?

De laatste dagen (en bij uitbreiding weken) is één van mijn favoriete bezigheden 'opruimen'. Zowel in mijn hoofd als hier in huis. En wat dat laatste betreft... dan bedoel ik niet 'alles-netjes-leggen-opruimen' maar 'alles-wat-ik-niet-gebruik-wegdoen-opruimen'. Vermits ik niet zo'n held ben in weggooien (een 'kadootje' van vaderskant), maar wel een fan van recycleren heb ik allerlei spulletjes verkocht én weggegeven.

Dat je dingen kan verkopen via allerlei tweedehandssites is natuurlijk niets nieuws, maar ik vond ook enkele facebook-groepen waarop je dingen kon verkopen, dan wel weggeven. En vooral dat laatste vind ik eigenlijk super. Het geeft me echt een goed gevoel om iemand blij te maken met iets dat je zelf toch niet meer gebruikte. En zelf krijg je ook tips en spullen aangeboden (iemand bood me zelfs aan iets voor me op te halen omdat ik geen auto heb!) als je op zoek bent naar iets specifieks. Zo haalde ik een kinderstoeltje op bij iemand hier in de buurt en ik kreeg er prompt nog een sprookjesboek bij! Omdat ik het zo tof vond dat ze dat gewoon weg gaf, had ik zelf oorbelletjes meegenomen waar ik haar uit liet kiezen. Jammer genoeg had ze geen gaatjes, maar toch pikte ze er een paar uit. 'Ik verzin er wel iets mee!' Ik zou precies hetzelfde gezegd hebben...

Wat verdween er zoal hier? Kleren en schoenen (tja...), maar ook een gourmetset, een rugzak, een bureau, een TV, een videorecorder, mijn oude kapotte laptop (zelfs daar kan je mensen gelukkig mee maken!), een lamp, een oude gsm, een mp3-speler, enz. En in de plaats kwamen naast het stoeltje en sprookjesboek schoenen (uiteraard!), stof om te naaien, twee boeken en enkele oude kaders. Of er dus minder 'rommel' is dat is nog maar de vraag, maar ik ben er wel heel blij mee!

Mijn nieuwe aanwinsten...
Gisteren verkocht ik vlot enkele dingen op één dag tijd en ik was best tevreden met het eindresultaat: 36€! Wat zou ik daarmee gaan doen? Toen ik even later bij de therapeut zat en daar betaalde, schoot ik prompt in de lach. Ik verkocht gewoon mijn inboedel om me mentaal op te laten lappen! Als dat geen 'opruimen-in-je-hoofd-all-the-way' is?! Die-hard-recyclage! Ach, je kan niet zeggen dat ik het niet goed besteed heb, wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten